Creatieve vacature zoekt naar relschoppers
vrijdag 29 januari 2021
Tegen betaling met stenen gooien. Dat klinkt als de ideale droombaan voor relschoppers, dacht een bouwbedrijf in Prinsenbeek. De eigenaar plaatste een vacature die binnen korte tijd viral is gegaan op social media. “Je verdient gewoon geld in plaats van dat je boetes moet betalen.”
Sinds het invoeren van de avondklok kampt Nederland met de ene rel na de ander. In Eindhoven vlogen de stenen door de binnenstad, terwijl ook Stein en Geleen te maken kregen met herrieschoppers. De rellen zorgde voor beangstigende beelden, maar bouwbedrijf Van den Broek zag desalniettemin een niet te missen kans om aan nieuw personeel te komen.
Het bouwbedrijf plaatste dinsdag een oproep op Facebook gericht aan alle relschoppers. ‘Ik zoek nog oppermannen’, luidt het bericht, gevolgd door een opsomming van alle voordelen die het werk van een stratenmaker de stenengooiers biedt. Zo mogen zij overdag zoveel mogelijk stenen aangooien als ze maar willen. Sterker nog, hoe sneller, des te beter. De stenengooiers krijgen bovendien werkhandschoenen om zere handen te voorkomen, terwijl ze de stenen niet zelf hoeven uit te breken. Daar dienen immers machines voor.
Avondklok
Van den Broek speelt met de ludieke vacature ook nog handig in op de avondklok. Zo zouden de stratenmakers na een lange werkdag te moe zijn om ’s avonds nog de deur uit te gaan. Hebben ze toch nog energie, dan kunnen ze tegen extra betaling blijven doorwerken. De betaling is sowieso hét pluspunt van de werkzaamheden. “Het mooiste dat je met het gooien van stenen gewoon geld verdient in plaats van dat je boetes moet betalen.”
Knipoog
De vacature gaat inmiddels viral op social media en krijgt veel positieve reacties op met name Facebook. De een hoopt dat een groot aantal relschoppers zich melden, terwijl een ander spreekt over de beste reclame van 2021. Eigenaar Wesley an den Broek erkent dat de vacature met een knipoog is geschreven, maar hij benadrukt dat relschoppers wel degelijk welkom zijn bij zijn bouwbedrijf. “Waarom niet? Fouten maken is menselijk toch.”